anton WolfgangAnton-Wolfgang van Faber-Castell is overleden (bekend van Faber Castell kleurpotloden). Hij overleed op 21 Januari in Houston. De man van Faber-Castell overleed na een heftige ziekte, aldus het bedrijf.

Anton-Wolfgan was een “model businessman”. Hij werd gewaardeerd en respecteert als ondernemer en man met visie. Hij kreeg het ‘merk’ in een €600.00.000,- merk/bedrijf. Naast
kleurpotloden levert het bedrijf ook de standaard balpen en rollerball pennen.

Het bedrijf werd opgericht in 1761 in de buurt van Nuremberg. Onder de leiding van Baron Lothar von faber werd het bedrijf een massale producent van gaafste potloden, met de merknaam A.W. Faber.

Het leven van Graaf Anton-Wolfgang von Faber-Castell

Graaf Anton-Wolfgang von Faber-Castell werd geboren op 7 juni 1941, in Bamberg, Duitsland. Hij was de zoon van Roland von Faber-Castell en Katharina von Sprecher Bernegg.

Hij studeerde in Duitsland en Zwitserland en ontving een graad in de rechten in 1966 aan de universiteit van Zürich. In 1972 studeerde hij af aan de International Institute for Management Development – toen bekend als het Institut pour l’Etude des Méthodes de Direction de l’Entreprise – in Lausanne, Zwitserland.
Na een jaar stage bij het familiebedrijf (Faber-Castell) startte hij als investment banker (1971-1977). Dit deed hij in Londen en New York.   Toen zijn vader overleed in 1978, bleef hij de laatste managing partner van Faber-Castell Group. Zijn eerste huwelijk was met Carla Mathilde Lamesch, die stierf in 2010.

Meer informatie over Faber Castell kleurpotloden vind je op de merk pagina.