Beste styluspen voor kunstenaars

Kunstenaars zijn uiteraard allemaal verschillend en afhankelijk van jouw wensen wil je een specifieke soort styluspen. Helaas bestaat er niet een perfecte styluspen die door elke kunstenaar gezien wordt als beste. Vaak wordt er wel veel gezocht naar het beste product, dit zien we bijvoorbeeld veel terug bij huishoudelijk apparaten zoals stofzuigers. Echter ook hier zien we dat het eerst zeer belangrijk is om eerst goed te bepalen wat je wensen zijn en op basis van deze wensen de juiste styluspen te kiezen.

De Apple Pencil

De appel pencil maakte zijn debut ongeveer eind 2015, deze stylus heeft dan ook direct de standaard gezet. Voordat we specifiek in deze stylus duiken is het wel belangrijk om te beseffen dat hij enkel werkt op de 9,7 inch, 10.5 inch en 12.9 inch iPad Pro en de 6e generatie iPad. Veel gebruikers die meerdere styluspennen hebben geprobeerd ervaren een Apple Pencil als de best reagerende styluspen zonder enige merkbare vertraging.

De iPad Pro heeft uiteraard een scherm die verschillende niveaus in druk kan voelen. Door deze technologie is het mogelijk om zeer nauwkeurig te tekenen. Dikkere lijnen door meer druk uit te oefenen of dunne lijnen door heel zachtjes te drukken.

Meer informatie kan je vinden op https://www.iculture.nl/apple-accessoires/apple-pencil/apple-pencil-review/.

Adobe Ink & Slide

Wanneer je veel gebruik maakt van Adobe applicaties is wellicht de Adobe Ink & Slide een goede keuze voor jou. Je kunt de Ink & Slide verbinden met elke iPad 4 of later maar ook iPad Air of iPad Mini via Bluetooth. Wanneer je verbonden bent met de Creative Cloud zal elke tekening ook nog eens opgeslagen worden in de cloud. Zo kun je op andere apparaten verder. De styluspen werkt met Adobe’s Illustrator maar ook met Photoshop Sketch applicaties.

De stylus heeft verder net zoals de Apple pencil een druk gevoelige punt en voelt als een normale pen in je hand. De pen maakt gebruik van de technologie van Adonit voor meer precisie. Met een handig LED lampje op de stylus kun je ook zien welke kleur je momenteel gebruikt zodat je geen fouten maakt. Je kunt perfecte rechte lijnen, cirkels of andere vormen perfect tekenen met de Slide ruler. Je krijgt bij de styluspen een USB oplader en een opbergtasje.

De Adobe Ink & Slide is perfect voor fanatieke Adobe gebruikers.

Sensu’s Artist Brush en Stylus

Meer dan enkel een stylus? Kies dan voor de Sensu’s Artist Brush en Stylus. Zoals ze ook wel zeggen “best of both worlds”. Met deze combo heb je het penseel maar ook stylus. De penseel voelt precies zoals je zou verwachten, het zal echter niet makkelijk gaan om hiermee lijnen te tekenen. Met de stylus kan je wel weer perfecte lijnen tekenen. Groot nadeel t.o.v. van de bovenste twee, deze stylus is niet druk gevoelig en er kan wat meer vertraging worden verwacht.

De stylus werkt voor de meeste Android, Windows en iOS tablets.