kleurpotloden

Vergeet stressballetjes

stressbalVergeet die vervelende knijpballetjes. Vergeet een vakantie naar de Malediven. Kleurplaten die gaan je pas echt helpen om van je stress af te komen. Kortom verklaard dit ook het succes achter de ‘kleurboeken voor volwassenen’. Vooral vrouwen lijken deze manier gebruiken om van stress af te komen.

Bol.com ziet het succes

Ook bij bol.com zien we dat er het kleurboek voor volwassen enorm populair is. “Mooie tekeningen en leuke patronen. Erg ontspannend en relaxerend na een lange werkdag of wanneer je helemaal tot rust wil komen. Een echte aanrader”. Aldus een tevreden shopper bij bol.com. Het succes van het kleurboek is natuurlijk goed nieuws voor kleurpotlood fabrikanten. Je ziet bijvoorbeeld ook de Bruynzeel kleurpotloden terug bij de meest verkochte producten. Bij Amazon staan de Crayola kleur potloden zelfs op nummer 2 van meest verkochte producten binnen de categorie ‘Speelgoed & Games”.

Speelgoed algemeen

Cursus inkleuren

Het niet alleen goede business voor de potlood fabrikanten. Men kan er namelijk ook voor kiezen om een cursus inkleuren te doen. Je ziet bijvoorbeeld veel mensen die het boek kopen en maar de helft inkleuren, het inkleuren leek leuk maar levert dan uiteindelijk toch meer stress op dan gehoopt. Deze mensen kunnen in kleurenleer en hun kleurplaten naar een hoger niveau tillen. Het klinkt uiteraard een beetje sullig maar het geeft naast rust ook meer. Je bent ten eerste creatief bezig maar je vergroot ook je concentratie. Het worden kortom niet voor niks aangeraden om je kinderen te laten inkleuren. Inkleuren is namelijk goed voor de ontwikkeling.

Genoeg van het inkleuren?

Wanneer je genoeg hebt van het inkleuren ben je klaar voor de volgende stap. Creëer je eigen tekeningen. Creëer je eigen kunst. Start een Instagram kanaal en bouw een groep volgers op; krijg waardering en hoppa weg stress. Op Instagram staan tegenwoordig veel kunstenaars, en dan niet een nieuwe Picasso of Mondriaan maar simpelweg huismoeders die hun mooiste creaties tonen.