Ze zeggen altijd goed gereedschap is het halve werk, daarom is het belangrijk dat je de juiste timmermanspotloden hebt. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over goede timmermanspotloden. Zo lees je onder andere waarop je moet letten bij het kopen van een timmermanspotlood en wat populaire goede timmermanspotloden zijn.

Wat zijn timmermanspotloden?

Timmermanspotloden kom je eigenlijk alleen tegen in de bouw en geen kunstenaar werkt met deze potloden. Timmermanspotloden zijn eigenlijk sterke potloden die alleen bedoelt zijn om af te tekenen.

Een timmermanspotlood ziet er ook heel anders uit dan een ‘gewone’ potlood. Zo is een gewone potlood vaak rond gevormd en zo een timmermanspotlood rechthoekig en ovaal gevormd. Deze vorm is specifiek bedoelt zodat het potlood niet wegrolt en blijft liggen wanneer je het potlood neerlegt. Ook zorgt deze vorm ervoor dat de potlood makkelijker vast te pakken is en je een groter oppervlakte hebt om de potlood goed vast te kunnen pakken.

Ook zorgt de ovale vorm van de potlood dat deze goed achter het oor past. Ideaal voor tijdens het klussen! Zo raak heb je de potlood altijd bij de hand en raak je hem niet snel kwijt.

Timmermanspotloden zijn geschikt voor op de bouw

Ook de kern van het potlood is anders dan normale potloden, zo is deze sterker en duurzamer. Dit maakt de potlood ideaal voor in de werkplaats kan het wel eens voorkomen dat het potlood valt en dan wil je niet dat het puntje van het potlood steeds afbreekt.

Meest gebruikte: Lyra timmermanspotloden

inleiding

Lyra timmermanspotloden doos –

Verschillende soorten timmermanspotloden

De meest gebruikte timmermanspotlood komt je misschien wel bekend voor en is rood en heeft een ovale vorm, zie hiernaast het meest standaard potlood. Echter zijn er de laatste jaren verschillende soorten bijgekomen, waaronder het mechanische timmermanspotlood. Ook zijn er deze soort potloden in verschillende kleuren te verkrijgen dan de standaard potloodkleur.

Mechanische timmermanspotlood vs standaard timmermanspotlood

Sommige klussers zweren bij mechanische timmermanspotloden. We zien vaak dat wanneer iemand gewend is af te tekenen met een timmermanspotlood en deze een mechanisch potlood gebruikt deze versteld staat van de werking hiervan.